Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Harris, Emmylou
All I Intended To Be
((Nonesuch/Warner))

Emmylou Harris har börjat samarbeta med ex-maken och producent Brian Ahern igen. Vilket lyckokast. På 2000-talet har Emmylou Harris använt producent Malcolm Burn i några inte helt lyckade försökt att modernisera sitt sound på albumen ”Red Dirt Girl” och ”Stumble Into Grace”.

Nu blickar hon bakåt och tar ändå några nödvändiga steg framåt när hon återvänder till det nertonade och varma igen. Ahern låg bakom Emmylou Harris flesta plattor på 1970- och 80-talet och har här med hjälp av några få musiker lagt en simpel men mycket tilltalande ljudbild över allt och vips träder den kreativa sångerskan fram på allra bästa sätt.

De akustiska instrumenten dominerar och produktionen är öppen och välkomnande. Moget, bedårande vackert och med en av världens allra känslosammaste kvinnoröster som kan förvandla det mesta till guld. Vemodigt men ändå inte enformigt.

web.mac.com/anders.sundin

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.