Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Gumbo
Beat of My Heart
(Rootsy.nu)

New Orleans.

Jovisst, men räkna inte med dragspel, cajun-fiddle eller second line-funk som Dr John – även om sångaren Mikael Westman faktiskt låter lite som en ung, oförstörd Doktor.

I stället har Gumbo tagit fasta på den oemotståndligt svängiga musik som kom från artister som Smiley Lewis, Fats Domino, Chris Kenner, Earl King och Dave Bartholomew i slutet av 50-talet och början av 60-talet och som karakteriserades av gott humör, fett blås och blixtrande pianoattacker och skapat nåt helt eget av det.

Inte nog med det läckert slappa blåset och P-J Altins fräcka piano - Mikael Westman och de andra i bandet har skrivit rubbet – från partylåtar som second line-svängiga ”Dancing Shoes”, till dixieland-inspirerade ”Sinners & Saints” och den ömsinta balladen ”Lay Your Burden Down” med mjukt blås och gråtande slidegitarr från Bengan Blomgren – och det är lysande gjort.

Det här är musik som skulle platsa på vilken sylta som helst i New Orleans eller Algiers. Och den perfekta partyplattan för varma sommarkvällar.

/Christer Olsson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.