Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Andrews, Nels
Off Track Betting
(Reveal/Dotshop)

Med ett mycket lovande album i bagaget som rönte en hel del uppmĂ€rksamhet nĂ€r det gavs ut, Ă€r det med en viss spĂ€nning jag tar mig an hans andra skiva »Off Track Betting«.

Sedan debuten för tre Är sedan har Nels Andrews hunnit med att flytta frÄn New Mexico till New York. Det verkar gjort honom gott, för trots att han levt ett liv lite i marginalen under dessa Är och inte haft det helt lÀtt har han vuxit som lÄtskrivare. Nels Andrews lÄter mer sjÀlvsÀker och han sticker ut i den alltmer överbefolkade americana genren.

LÄtarna Àr sparsmakat arrangerade pÄ ett vÀldigt smakfullt sÀtt i en produktion som Àr svidande vacker. Det gör att det melankoliska anslaget som rÄder inte tynger ner materialet. Och melodierna smyger sig pÄ lite försiktigt, de krÀver ett par lyssningar innan de etsar sig fast.

Ett extra plus fÄr Nels Andrews för att han har förstÄtt det hÀr med att begrÀnsa sig, han lyckas hÄlla intresset vid liv rakt igenom detta föredömligt korta album vilket klockar in pÄ strax under fyrtio minuter.

Texterna Àr smÄ poetiska livsbetraktelser levererade med en melankolisk udd och svÀrta som kryper in under huden. Nels Andrews har en bra röst, men det viktigaste av allt Àr att han har en otrolig kÀnsla för ord. Det Àr pÄ det hela mycket övertygande.

Nels Andrews har med »Off Track Betting« skapat ett av Ă„rets hittills frĂ€msta americana album.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.