Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Andrews, Nels
Off Track Betting
(Reveal/Dotshop)

Med ett mycket lovande album i bagaget som rönte en hel del uppmärksamhet när det gavs ut, är det med en viss spänning jag tar mig an hans andra skiva »Off Track Betting«.

Sedan debuten för tre år sedan har Nels Andrews hunnit med att flytta från New Mexico till New York. Det verkar gjort honom gott, för trots att han levt ett liv lite i marginalen under dessa år och inte haft det helt lätt har han vuxit som låtskrivare. Nels Andrews låter mer självsäker och han sticker ut i den alltmer överbefolkade americana genren.

Låtarna är sparsmakat arrangerade på ett väldigt smakfullt sätt i en produktion som är svidande vacker. Det gör att det melankoliska anslaget som råder inte tynger ner materialet. Och melodierna smyger sig på lite försiktigt, de kräver ett par lyssningar innan de etsar sig fast.

Ett extra plus får Nels Andrews för att han har förstått det här med att begränsa sig, han lyckas hålla intresset vid liv rakt igenom detta föredömligt korta album vilket klockar in på strax under fyrtio minuter.

Texterna är små poetiska livsbetraktelser levererade med en melankolisk udd och svärta som kryper in under huden. Nels Andrews har en bra röst, men det viktigaste av allt är att han har en otrolig känsla för ord. Det är på det hela mycket övertygande.

Nels Andrews har med »Off Track Betting« skapat ett av årets hittills främsta americana album.

/Johan Annetorp

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.