Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sprague, Chris
Diesel Made for Two
(Sonic)

Trucker-låtarna är en vacker subgenre i de senaste fyrtio årens country. Men den hålls inte bara samman av det rent motiviska i texterna, även musikaliskt finns det en stark konstans i trucker-countryns beroende av Bakersfield.

Chris Sprague är en av dagens roligaste representanter för genren. Han gjorde sitt första trucker-album »Hammer Down« år 2005, och nu kommer en skiva med den underbara titeln »Diesel Made for Two«. Och låt mig direkt säga att den är mycket bra.

Chris Sprague har en balanserad baryton. Han sjunger med glimten i ögat, men också med fin känsla för stilens egna krav och integritet. Han blandar egna låtar med låtar som han letat upp djupt nere i traditionen. Han blandar honky tonk med western swing (»Sugarballs Blues«) och även ett stänk rhythm & blues i en sanslös omgörning av Coasters »Charlie Brown« (»Trucker Brown«).

Den instrumentala inramningen är helt kongenial. Det är mycket svällande steelackord och snabba gitarrlöpningar i samma anda som Duane Jarvis och Junior Brown. Det svänger alltså hejdlöst: stilkänsla, humor, kärlek, musikalisk övertygelse, allt i suverän förening.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.