Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
LeMarc, Peter
LeMarcLive!
(SonyBMG)

Peter LeMarc är som en svensk Mark Knopfler eller varför inte Van Morrison. Lite butter, lite svåråtkomlig och inte med den där alldeles självklara utstrålningen. Men ändå en artist och låtskrivare med stor integritet och som har något att säga. LeMarc hade plågats länge av svår scenskräck och inte spelat live på fjorton år när han klev upp på scenen igen i november förra året. Det är den miniturnén som dokumenterats på ”LeMarcLive!”.

Fina och starka kompositioner i nertonade spartanska klädedräkter med ett nästan helt akustiskt femmmannaband. En scencomeback som många längtat efter och där flera av låtarna som gjordes och producerades bort på 1980- och 90-talet här mer kommer till sin rätt i ett folkrockigt soulgung och med ett moget sound. ”LeMarcLive!” är en riktigt bra platta även för oss utanför sfären av hängivna lemarcianer.

web.mac.com/anders.sundin

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.