Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Rolling Stones, The
Shine A Light
(Universal)

Den här liveskivan hade passerat utan större väsen och bara varit en av de där liveskivorna Stones släpper som en ”souvenir” efter sina världsturnéer om det inte var för att det är soundtracket till mästerregissören Martin Scorseses omskrivna dokumentär om Rolling Stones. Världens största rockband möter en av världens bästa regissörer med bland annat »Taxidriver« och »Tjuren från Bronx« i bagaget. Scorsese har tidigare visat sig ha en fin känsla för att göra musik på bioduken också. »The Last Waltz« om The Bands sista konsert och Bob Dylan-filmen »No Direction Home« är båda ovanligt bra musikfilmer.

Hur låter »Shine A Light« då? Det är förstås Stones-klassiker på rad från två konserter på Beacon Theatre i New York i slutet av 2006. Stones visar att de fortfarande kan vara hyfsat vitala efter 45 år i rockfabriken och låtvalet är utan att överraska väl valt ur den digra låtkatalogen. Gästinhopp av Christina Aguilera, Buddy Guy och Jack White. Filmen har med största säkerhet fler dimensioner och historier att berätta än plattan.
web.mac.com/anders.sundin

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.