Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Wings Over Jordan
Trying To Get Ready
(Gospel Friend)

Stockholmaren Jonas Bernholm borde belönas med ett Polarpris för de nära 200 kärleksfullt sammansatta plattorna med rock & roll, r&b, blues, och gospel han gjorde under 70- och 80-talen. Få har gjort mer för att utforska och bevara de färgades populärmusikhistoria än Bernholm. På etiketter som Mr. R&B och Route 66 presenterade Jonas mängder med fantastiska inspelningar och artister som Roy Brown, Amos Milburn och Bobby Mitchell fick åter en välförtjänt plats i strålkastarljuset.

Under de senaste åren har Bernholm tillsammans med sin evige side-kick, Per ”Slim”Notini, fortsatt att ge ut spännande musik –om än i mer blygsam omfattning. Numera kallar de etiketten Gospel Friend och med fokus på gospelmusikens verkliga guldkorn har de hittills sammanställt suveräna plattor med bl.a. Marie Knight, Georgia Peach och Clara Ward.

Nu har turen kommit till en samling med gruppen Wings Over Jordan, »The World’s Greatest Negro Choir«. Anförda av Reverend Glynn T Settle mötte kören enorm framgång under trettio-, fyrtio- och femtiotalen. Mäktiga hymner i stil med »Sometimes I Feel Like A Motherless Child« och »Wade In The Water« presenteras bredvid »Amen« (som senare tolkades av Curtis Mayfield och The Impressions) och »Until I Found The Lord«, en inspelning med kapacitet att få vilken syndare som helst på bättre tankar.

Konvoluten på Gospel Friend-plattorna är vansinnigt snygga och som brukligt när det handlar om utgåvor där Bernholm och Notini är involverade är omslagstexterna så genomarbetade och fulla med fakta att en oförberedd läsare riskerar yrselanfall.

Gospel Friends utgåvor har ingen distribution i Sverige men går att beställa direkt från bolaget via sajten www.gospelfriend.com. Passa även på att fråga efter plattorna med Stars Of Bethlehem och den karismatiske gospelhjälten King Louis H. Narcisse.

/L-P Anderson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.