Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Gearan, Tim
No Remedy
(Guernica Records)

Tim Gearan har hunnit fram till sitt fjärde album och kanske tiden är inne för att nå en större publik... Jag hoppas det. Tim Gearan är en exeptionellt duktig låtskrivare och låter sin amerikanska rootsmusik influeras av lika delar country, folk, blues, rock och soul som han förenar med ett djupt passionerat uttryck. Det är en ren njutning att lyssna på »No Remedy« och att få höra med vilken lätthet han väver ihop en musikstil med en annan.

Man kan få för sig att efter en inledande trio med sånger som är så häpnadsveckande bra, att det här kan väl inte hålla hela vägen? Men det är precis vad »No Remedy« gör. Tim Gearan varierar materialet på ett alldeles utmärkt sätt där han för det mesta låter hela bandet backa upp honom med en blåssektion i spetsen, som får det hela att svänga något grymt! Det är helt oemotståndligt!

Jag vill också lyfta fram de andra musikerna som trängs om utrymmet på banjo, mandolin, lap steel, fiol samt en basist och trummis som ger det hela en grundtrygghet att bygga vidare på. Det hörs att musikerna har den rätta känslan, för det är ett sådant positivt driv i musiken vilket gör att det är svårt att sitta still när man lyssnar på spår som exempelvis »City Of Refuge«, »One More Day« och »Sitting On Top Of The World«. I några låtar drar Tim Gearan ner på tempot, som i »Little Hollywood« och »Cubby Oil Man« klär han nästan av sångerna helt och det låter väldigt naket med hans sköna röst i centrum.

Tim Gearan förtjänar verkligen all uppmärksamhet han kan få och gillar man exempelvis John Hiatt, J.J Cale och M. Ward är det bara att slå till!!!

/Johan Annetorp

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.