Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Slowburn
Bring It Down
(Last Buzz/Border)

Det Àr bara ett fel med den hÀr plattan. Jag Äterkommer till det.

Slowburn Àr ett band med hög densitet. HÀr finns vad mÄnga andra svenska band i country/blues-genren saknar: en sÄngare som lÄter som en amerikan. Han heter Joakim Ramstedt och Àr dessutom en begÄvad lÄtskrivare. Han backas upp av tre skickliga instrumentalister och dÀrmed har Slowburn allt som man kan begÀra av ett band i elitserien.

Detta Ă€r bandets andra album och liksom pĂ„ debuten »Devil In My Blood«, har det smugit sig in nĂ„gra lĂ„nade lĂ„tar. Den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r det Bob Seger och Julie Miller som har lyckats ta sig in mellan Ramstedts egna lĂ„tar.

Jag borde alltsÄ vara nöjd och belÄten. Det Àr musik som jag sÀtter högt, det Àr kompetent utfört och det lÄter precis som det ska.

Vad Àr dÄ felet?

Jo, i mina öron lÄter det likadant hela tiden. Det lÄter nÀstan som om samma lÄt repeteras om och om igen, det Àr nÀstan exakt samma tempo hela vÀgen och efter en stund börjar jag undra om jag hör lÄt nummer fyra eller lÄt nummer fem om det inte Àr nummer sex...

Det hÀr Àr en platta som borde haft en utomstÄende producent, en producent som kunde vÀlja bort ett par lÄtar och lagt in ett par andra istÀllet, ett par lÄtar som stack ut och gjorde öronen nyfikna igen. Nu hÀnder det nÀstan ingenting och det Àr trist, för Slowburn har sÄ mycket som Àr bra, sÄ mycket som det kunde bli ett stort och spÀnnande album av. Det blev det inte.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.