Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Walker, Phillip
Going Back Home
(Delta Groove/Kommunikation)

Phillip Walker ansluter till en ärorik bluestradition, när han gör en av sina bästa skivor vid sjuttio års ålder. För mig har han annars inte hört till de riktigt stora, en bra gitarrist och sångare med starkt utspel live. På skiva har däremot ojämnheterna mindre barmhärtigt lyst igenom.

Därför blir jag extra glad åt Phillip Walkers nya skiva »Going Back Home«. Det är nära femtio minuter oavbrutet vital blues, framförd av ett band och en bandledare med suverän självklarhet och den auktoritet som femtio år av turnéer, konserter, klubbspelningar och skivinspelningar ger.

Phillip Walker spelar med avklarnad elegans. Riffen och de melodiösa tonslingorna sitter perfekt, som på ett pärlband som träddes någon gång på femtiotalet och sedan förfinats alltmer. När Phillip Walker någon gång dänger iväg ett tonkluster, ger det en laddad och uttrycksfull kontrast.

Och sången är lika bra som någonsin, lite ärrad men också fylld av erfarenhet och det som vi i brist på mer precisa ord kallar själ.

Låtarna är väl valda covers, som understryker hur smidigt Walker rör sig mellan bluesens traditioner: Chicago, New Orleans, träsken, den soulfärgade sextiotalsbluesen.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.