Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Boardman & Ashworth
All This Confusion
(Essay Records)

Man hittar de hÀr bÄda grÄnande engelsmÀnnen, var för sig, pÄ smÄ pianobarer och krogar runt om i Norge. I unga dagar, det var pÄ 60-talet, hittade man Phil Boardman i mindre kÀnda popband utan större framgÄngar. Men han fortsatte att spela i skuggan och blev med tiden en av entusiasterna bakom den framgÄngsrika radioshowen Country Meets Folk pÄ BBC2. Sedan i början av 80-talet har han bott i Norge, dÀr han anlitas ocksÄ för studiojobb, som lÄtskrivare och som krogmusiker.

Shaun Ashworth har ocksĂ„ en historia som rymmer in- och avhopp i flera band runt om i norra England. NĂ€rmast ett genombrott var han med soulbandet The Nerve, men istĂ€llet hoppade han in i en turnĂ© Europa runt med ett antal Tamla Motown-stjĂ€rnor. 1991 spelade han in en egen CD med den talande titeln »Shaun Has Never Heard Of You Either«. Ingen köpte den och nu har han klarat sig med smĂ„jobb i Norge de senaste 20 Ă„ren.

Och nu har alltsĂ„ de hĂ€r rutinerade herrarna hittar varandra och slĂ€ppt ett album med elva egna lĂ„tar. Ärligt talat tror jag inte mĂ„nga köper den hĂ€r heller. Den Ă€r genomgĂ„ende för blek för att fĂ„nga intresset och lĂ„ter mest som bakgrundsmusik hos frisören. Ingen lĂ„t sticker ut, Ashworths orgel lĂ€gger ut samma tunna matta hela tiden, Boardmans gitarrer gör smĂ„ ofarliga, försiktiga attacker och han sjunger sĂ„ försynt att man undrar om han vill att man ska lyssna eller ej.

Deras musik Àr rock nÀr rockmusik Àr som trÄkigast, blues nÀr blues Àr som tjatigast och pop nÀr pop Àr pretentiös istÀllet för att vara kul. Jag fattar inte riktigt vad de vill med den hÀr plattan och jag tror att de behöver en utomstÄende producent nÀsta gÄng. Om det blir nÄgon.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.