Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sand Rubies
Mas Cuacha
(Blue Rose / Border)

De har varit med ett tag nu, Ànda sedan andra halvan av - 80 talet. Först hette de Sidewinders och bytte sÄ i början av - 90 talet till namnet Sand Rubies. Det mesta kretsar kring gitarristen Rich Hopkins och sÄngaren David Slutes som skrivit merparten av lÄtarna tillsammans. Framförallt Rich Hopkins har varit produktiv pÄ egen hand men det Àr utan tvekan att han behöver sin radarpartner i Sand Rubies för att det ska lyfta ordentligt. Det var ett tag sen de gav ut nÄgot nytt material sÄ man kan se det hÀr som ett comebackalbum.

De kommer frĂ„n Arizona och dess ökenlandskap, det har satt sina spĂ„r i musiken. En ödslighet och en sorts febrig hetta vilar över hela albumet. I fokus finns de vĂ€lskrivna melodierna som snabbt fĂ„r fĂ€ste och de alltid intressanta texterna som vĂ€vs ihop till en vĂ€ldigt berikande lyssning. Rich Hopkins imponerar verkligen med sin taggtrĂ„dsgitarr som framkallar ett lĂ€tt psykedeliskt sound, han kan verkligen konsten att fĂ„ det lĂ„ta om sitt instrument. Överhuvudtaget sĂ„ hĂ„ller musikerna hög klass och de lĂ„ter vĂ€ldigt sammansvetsade.

»Mas Cuacha« ger ett gediget intryck, men rymmer ocksĂ„ ett par riktiga guldkorn som sticker ut. I sĂ„nger som »Can't Change That«, »Showcase '89 och den helt fantastiska «See You In September" nĂ„r de hela vĂ€gen fram.

Det Àr verkligen kul att de valt ta upp trÄden och börja samarbeta igen. Kan man hoppas pÄ en fortsÀttning? För er som inte har hört Sand Rubies förut sÄ kan man nÀrmast jÀmföra dem med Neil Young & Crazy Horse.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.