Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Cash, Johnny
The Best of the Johnny Cash TV Show 1969 - 1971
(Columbia Legacy)

För någon månad sedan kom en fullmatad dubbel-dvd med inspelningar från den tv-show som Johnny Cash var värd för mellan 1969 och 1971. Som jag skrev då, är det en omistlig utgåva. Och för den som tycker att en dubbel-dvd blir väl mastigt, eller rentav alltför lite, kommer nu en cd under samma titel, »The Best of the Johnny Cash TV Show 1969 - 1971«.

Även skivan är utsökt. Den innehåller delvis samma inspelningar som dvd:n, bland annat George Jones-medleyt, »It’s Too Late« med Derek and the Dominoes, »Loving Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again)« med Kris Kristofferson, Tammy Wynettes »Stand By Your Man«, »Brown Eyed Handsome Man« med Waylon Jennigs och Ray Charles version av »Ring of Fire«.

Men den rymmer också en hel del som inte är med på cd:n. Johnny Cash och Lynn Anderson gör en fräck version av den gamla tungvrickaren »I’ve Been Everywhere« med en del lekfulla tillägg som bland annat anspelar på den klassiska blomsterepisoden i Starkville. På dvd:n gör Johnny Cash och Joni Mitchell en ypperlig tolkning av »Long Black Veil«, på cd:n får vi höra dem i »Girl from the North Country« med samma fina spänningar mellan deras respektive röstlägen. James Taylor representeras av en annan sång, liksom Roy Orbison. Och Bobby Bare, som inte alls är med på dvd:n, framför naturligtvis »Detroit City«.

Alltså: två suveräna utgåvor som celebrerar Johnny Cashs tv-show. Det enda som nu saknas är en cd-utgåva av den lp från showen som Johnny Cash gav ut 1970. Där finns bland annat två av de recitationer med inlagda sånger där Johnny Cash berättade för tittarna om sitt liv. Men att den skivan ännu saknas på cd förringar inte på något som helst värdet av de aktuella utgåvorna.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.