Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Wenglén, Lotta
In the Core
(Margit Music/Rootsy)

Alla som har sett Lotta Wenglén nÄgra gÄnger livs levandes, tillsammans med ett band eller ensam med en gitarr, vet att hon har en slags karisma som gör att man sjunker in i hennes musik och vill höra mer och mer.

Hennes tre tidigare CD-utgivningar har förmedlat denna kÀnsla. Hon har gett oss lÀttillgÀngliga lÄtar Àven nÀr texterna Àr allvarliga och tÀnkvÀrda.

HÀr viker hon delvis av frÄn sina tidigare upptrampade stigar och kommer in i ett mörkare landskap. NÄgra av lÄtarna kÀnns pÄtrÀngande i sin tyngd och jag kan inte lÄta bli att tÀnka pÄ Andi Almqvists nya CD. TvÄ ytterst kompetenta malmömusiker och lÄtskrivare, som sÀkert inte har nÄgra andra beröringspunkter Àn att de kan besöka samma uteserveringar pÄ MöllevÄngen, kommer nÀstan samtidigt med sin nya platta. Och det skulle nÀstan kunna vara möjligt att lyfta över en lÄt frÄn Wengléns CD till Almqvists platta och vice versa.

I sina svartaste stunder sjunger Lotta WenglĂ©n om vĂ„ldtĂ€kt, olycka, sjukdom och ensamhet. DĂ€rför sticker en glĂ€djefull lĂ„t som heter »In A Beutiful World« ut som en nyĂ„rsraket. Tills man följer med i texten och upptĂ€cker att det finns mörka sidor hĂ€r ocksĂ„, i den vackra vĂ€rlden.

»In The Core« Ă€r en mycket speciell platta och definitivt Lotta WenglĂ©ns mest personliga, helgjutna och sjĂ€lvutlĂ€mnande hittills. Hon omger sig dessutom med en rad av Malmös bĂ€sta musiker, som t ex Conny StĂ€de, Bengt Lagerberg och Christoffer Lundquist och hon fĂ„r i nĂ„gra spĂ„r fin uppbackning i sĂ„ngen av bl a Cecilia Nordlund.

Lotta Wenglén Àr en mÄngsidig tjej, spÀnnande att följa i hennes strÀvan att hitta en fin plats i den svenska pop- och rocktraditionen. Med hjÀlp av den hÀr plattan bör hon fÄ den uppmÀrksamhet hon förtjÀnar. Det Àr dags för Sverige att upptÀcka hennes begÄvning.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.