Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sides, Barry
Broken Hearts Broken Strings
(Flying Pig Records)

Det hĂ€r handlar om en veteran som varit verksam i rockmusikens kulisser Ă€nda sen mitten av 70 - talet. Barry Sides har varit med i olika konstellationer som bl.a öppnat för sĂ„dana storheter som Bob Dylan, BB King och Leon Russell för att nĂ€mna nĂ„gra. Men det skulle dröja Ă€nda fram till 2000 - talet innan han debuterade pĂ„ skiva och först nu fem Ă„r efter debuten sĂ„ Ă€r uppföljaren hĂ€r den mycket starka »Broken Hearts Broken Strings« - som han suttit och hĂ„llit pĂ„ i tvĂ„ Ă„r innan den Ă€ntligen gavs ut. Albumet Ă€r inspelat med en liten kĂ€rntrupp toppmusiker som exempelvis gamle trummisen frĂ„n Tom Pettys kompband The Heartbreakers nĂ€mligen Stan Lynch.

De har lyckats fÄ till ett vÀldigt inbjudande sound med en Barry Sides som Àr i toppform för han har skrivit melodier som snabbt blir beroende framkallande. Man kan nÀstan höra att stÀmningen varit gemytlig i studion för det lÄter vÀldigt avslappnat, musikerna Àr som gjorda för detta exellenta material och driver pÄ musiken till en enhet som för det hela framÄt. Det Àr tryggt och stilen Àr nÀst intill fullÀndad, de vet precis hur man fÄr musiken att svÀnga. LÄtarna lÀmnas precis rÀtt utrymme att andas i en produktion som Àr alldeles lagom sparsmakad.

Med sina texter lyckas han fÄ till gnistrande poetiska livsbetraktelser som framförallt handlar om brustna hjÀrtan och saknaden efter de som stÄtt honom nÀra. Barry Sides har en hel del bistra erfarenheter att grÀva ur och orden Àr skrivna med en rakbladsvass skÀrpa som inte ligger alltför lÄngt efter de stora sÄngpoeterna Bob Dylan och Townes Van Zandt.

»Broken Hearts Broken Strings« pockar verkligen pĂ„ uppmĂ€rksamhet och Barry Sides höjer sig högt över genomsnittet som lĂ„tskrivare i en genre som annars Ă€r överbefolkad. Det hĂ€r Ă€r riktigt bra rockmusik och har man namn som framförallt Bob Dylan, Steve Earle och Tom Petty som hörnpelare i sin skivsamling sĂ„ bör man inte missa den hĂ€r lilla pĂ€rlan!

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.