Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sadies, The
New Seasons
(Yep Roc/ Border)

Denna Toronto baserade kvartett med bröderna Dallas och Travis Hood i spetsen Ă€r tillbaka med sitt första » riktiga « album sen 2004 Ă„rs » Favourite Coulors «. DĂ€remellan har det hunnit med att ge ut ett soundtrack och ett live album. Det handlar Ă„terigen om folkinfluerad countryrock med en dos psykedelia dĂ€r man framförallt hör ekon frĂ„n sĂ„dana 60 -tals ikoner som The Byrds, The Charlatans och Hearts & Flowers. En retrotripp i positiv bemĂ€rkelse, musiken kĂ€nns levande och det har ocksĂ„ nĂ„got pĂ„ hjĂ€rtat med sina texter. De för arvet vidare med den Ă€ran.

Till detta album har de lĂ„nat in Gary Louris ( Jayhawks ) som en hjĂ€lpande hand och det har gjort dem gott. Han vet hur en slipsten ska dras och har stramat Ă„t tyglarna lite till en mycket intressant lyssning. Det lĂ„ter som studion vibrerade av inspiration under inspelningarna av » New Seasons «, för hĂ€r rĂ„der ingen idĂ©torka precis utan melodierna Ă€r perfekt utmejslade med stor finess.

DÄ de förr kunde leverera lite för mÄnga instrumental bagateller litar de numera till sina egna röster och sÄngharmonierna Àr högst njutbara. Bröderna Hood kan konsten att skriva lÄtar med smÄ hakar som inte gÄr att vÀrja sig emot dÀr musik och sÄng smÀlter samman pÄ ett imponerande sÀtt. Det kÀnns som de bÄde musikaliskt och sÄngmÀssigt Àr mera genomarbetade Àn förut. Mer fokus helt enkelt.

En liten invĂ€ndning har jag dock och det Ă€r att den inledande duon kĂ€nns lite trevande. Jag hade gĂ€rna hört lite mer Ă€n 48 sekunder av den inledande » Introduction «, en lysande lĂ„t men pĂ„ tok för kort och efterföljande » «The First Inquisition...» som kĂ€nns lite trög. Men dĂ€refter radar de upp ett pĂ€rlband av sköna lĂ„tar som speciellt nĂ€r den psykedeliska Ă„dran lyser stark fĂ„r mig att sluta ögonen och drömma mig bort, mycket behagligt.

Med « New Seasons " har The Sadies övertrĂ€ffat sig sjĂ€lva och det Ă€r vĂ€ldigt roligt att konstatera att för varje studio album har de klivit ett litet steg framĂ„t. De mĂ„ste idag rĂ€knas till ett av de mer spĂ€nnande namnen inom countryrock genren.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.