Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Rag-And-Bone
Rag-And-Bone
(WhiteLabel/RedYellow)


Jag har sagt detta förut:

I Malmö finns landets nĂ€ringsrikaste mylla för USA-inspirerad musik. HĂ€r upphör man aldrig att förvĂ„nas över all den talang som spirar och gror och ger malmöpubliken lyckliga stunder pĂ„ nĂ„gra av stans pubar, barer och klubbar. Det enda som förvĂ„nar Ă€r att nĂ„gon av de lokala storheterna aldrig lyckas fĂ„ den uppmĂ€rksamhet han eller hon förtjĂ€nar i övriga landet. Om nĂ„gon TV-kanal fick för sig att producera en serie program i stil med Austin City Limits, skulle det inte vara svĂ„rt att fylla en sĂ€song med förstklassiga artister frĂ„n Malmö, t ex Lotta WenglĂ©n, Svante Sjöblom, Richard Lindgren, Pontus Snibb, Andi Almqvist, Eddie Nyström, Buckaroos, Masken och nu ocksĂ„ Mats Nilsson, som i dagarna debuterar pĂ„ CD med »Rag And Bone«.

Det Àr en sensationellt stark debutskiva.
Mats Nilsson visar sig vara en fullfjÀdrad singer/songwriter med starka lÄtar i bagaget, baserade pÄ amerikansk rotmusik som deltablues, country och traditionell folkmusik. Och han gör det han gör pÄ ett lysande sÀtt. Det gungar och svÀnger, det blöder och det glittrar. Det Àr musik som Àr svÄr att motstÄ, man kan inte annat Àn ta emot den med öppna armar. Mats Nilsson sjunger frÀckt och initierat, han hanterar gitarrer, munspel och till och med det mystiska instrumentet theremin.

Och med sig i Pontus Snibbs studio har han nĂ€stan hela eliten frĂ„n Malmö, sĂ„ det Ă€r inte konstigt att det lĂ„ter sĂ„ excellent som det gör. HĂ€r finns inte en svag lĂ„t och en höjdpunkt som Ă€r svĂ„r att slĂ„: den ystra duetten med Maria Davidsson, »Aiming For Love«. Den skulle jag vilja se som video i teve pĂ„ bĂ€sta sĂ€ndningstid.

Det var lÀngesen jag hörde en debutplatta som fick mig att mÄ sÄ bra som den hÀr.

Malmö visar Àn en gÄng sin klass.

Men nÀr ska resten av Sverige upptÀcka det?

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.