Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Cooper, Dana & Annika Fehling
Visby, Texas
(Rootsy.nu)

Det hÀr Àr sÄ nÀra en liveinspelning man kan komma. HÀr finns samma nerv. Egentligen Àr det vÀl bara publiken som saknas.

Konstellationen Dana Cooper/Annika Fehling fĂ„r mig emellanĂ„t att tĂ€nka pĂ„ Chip Taylor och Carrie Rodriquez. Äldre erfaren man och ung vacker kvinna sjunger lĂ„tar av hög kvalitet tillsammans, sĂ„ lĂ„ngt Ă€r det rĂ€tt. Men sedan haltar det. Cooper och Fehling Ă€r bĂ„da gitarrbaserade, medan Texastjejen Rodriquez spelar fiol. Och Fehling hittar man normalt pĂ„ Gotland, inte i Texas – Ă€ven om nu Visby tydligen ska rĂ€knas dit.

Men det uppstÄr samma ljuvliga stÀmningar i bÄda fallen, nÀr röster vÀvs samman, omsluter varandra och verkar vilja dela pÄ allt.

Cooper och Fehling mÄlar akvareller med sin musik och sina gitarrer, akvareller i ljusa och behagliga fÀrger. Deras texter Àr noveller, skrivna av en penna som med poetisk elegans kan fÄnga upp och förmedla smÄ intima ögonblick. Det lÄter som om de var menade för varandra och att detta bara Àr början pÄ ett lÄngt samarbete.

I sÄ fall kommer Annika Fehling att i Ànnu högre grad nÀrma sig sina amerikanska förebilder och öppna vÀgen mot internationell stjÀrnstatus. Hon har redan allt som behövs i talang, röst och förmÄgan att skriva lÄtar. HÀr visar hon definitivt att hon hör hemma bland de kvinnliga artister som brukar hÄlla till pÄ olika Billboardlistor.

Och Dana Cooper, en artist med en genuin bakgrund, en passionerad röst och eleganta sÄnger om resan genom livet, har fÄtt en partner att vÀxa vidare med.

”Visby, Texas” Ă€r en platta som man gĂ€rna lĂ€gger in i CD-spelaren. Den har inte en enda onödig lĂ„t och tillsammans bildar de en helhet som kĂ€nns genomarbetad. Även om vi har hört t ex ”Good For You” förut – men dĂ„ i en helt annan version.

Dana Cooper och Annika Fehling har bara en sak emot sig: Visby ligger inte i Texas. Det kommer att behövas mÄnga resor om de ska fortsÀtta sitt samarbete. Hoppas de har pratat ihop sig om detta.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.