Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Cooper, Dana & Annika Fehling
Visby, Texas
(Rootsy.nu)

Det här är så nära en liveinspelning man kan komma. Här finns samma nerv. Egentligen är det väl bara publiken som saknas.

Konstellationen Dana Cooper/Annika Fehling får mig emellanåt att tänka på Chip Taylor och Carrie Rodriquez. Äldre erfaren man och ung vacker kvinna sjunger låtar av hög kvalitet tillsammans, så långt är det rätt. Men sedan haltar det. Cooper och Fehling är båda gitarrbaserade, medan Texastjejen Rodriquez spelar fiol. Och Fehling hittar man normalt på Gotland, inte i Texas – även om nu Visby tydligen ska räknas dit.

Men det uppstår samma ljuvliga stämningar i båda fallen, när röster vävs samman, omsluter varandra och verkar vilja dela på allt.

Cooper och Fehling målar akvareller med sin musik och sina gitarrer, akvareller i ljusa och behagliga färger. Deras texter är noveller, skrivna av en penna som med poetisk elegans kan fånga upp och förmedla små intima ögonblick. Det låter som om de var menade för varandra och att detta bara är början på ett långt samarbete.

I så fall kommer Annika Fehling att i ännu högre grad närma sig sina amerikanska förebilder och öppna vägen mot internationell stjärnstatus. Hon har redan allt som behövs i talang, röst och förmågan att skriva låtar. Här visar hon definitivt att hon hör hemma bland de kvinnliga artister som brukar hålla till på olika Billboardlistor.

Och Dana Cooper, en artist med en genuin bakgrund, en passionerad röst och eleganta sånger om resan genom livet, har fått en partner att växa vidare med.

”Visby, Texas” är en platta som man gärna lägger in i CD-spelaren. Den har inte en enda onödig låt och tillsammans bildar de en helhet som känns genomarbetad. Även om vi har hört t ex ”Good For You” förut – men då i en helt annan version.

Dana Cooper och Annika Fehling har bara en sak emot sig: Visby ligger inte i Texas. Det kommer att behövas många resor om de ska fortsätta sitt samarbete. Hoppas de har pratat ihop sig om detta.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.