Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Pickler, Kellie
Small Town Girl
(SonyBMG)

För någon vecka sedan visade svensk tv hur Martina McBride gav råd och uppmuntran till de tävlande i »American Idol«. Det var inte särskilt roligt. Inga större fel på Martina McBrides råd, men på de tävlande.

För några år sedan måste det varit bättre. Carrie Underwood vann tävlingen, och i förra årets omgång kom Kellie Pickler sexa. Jag antar att hon föll på finmusiken, eftersom hennes debutskiva »Small Town Girl« är så bra, en smakfull och väl avvägd blandning av traditionella countryelement och stildrag från pop och country.

Hon börjar med hitlåten »Red High Heels«, en väluppfostrad variant av Gretchens Wilsons anthems. Sedan några spår som minner om varför den klassiska sydstatsrocken nu lever och frodas som stilincitament i Nashville, innan balladerna tar vid. Så ser spännvidden ut. Låtarna är välgjorda, alla med en blinkning till samtidens kommersiella popmusik men också lyhört förankrade i honky tonk-traditionen.

Även musikerinsatserna speglar samma integrativa tänkande. Mullrande sydstatsgitarrer varvas med dröjande slidelicks och långa, närmast vackra melodislingor på gitarren.

Och så Kellie Picklers röst: kraftfull, personligt vinklad med fint vibrato och fylld till brädden av den övertygelse som krävs för ett trovärdigt uttryck för en tjugoettårig »Small Town Girl« från North Carolina.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.