Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Clas Yngströms Sky High
28 Years of Madness
(Grammofonbolaget)

Gitarristen Clas Yngström Àr en av de hÄrdast arbetande svenska musikerna i rockfabriken. Sedan slutet av 1970-talet har han i stort spelat pÄ varenda pub, rockklubb och konsertstÀlle i Sverige. Det Àr en imponerande resa han gjort med sitt Sky High. Och det har gÄtt Ät drygt 30 musiker för att hÀnga med i Yngströms tempo genom Ären för de runt 3 760 spelningar han gjort med Sky High.

Men det har varit ett hĂ„rt arbete och det visas upp i 45-minuters dokumentĂ€ren ”28 Years of Madness” som nu finns pĂ„ dvd. FrĂ„n gamla Folk parks-turnerandet, via festivaler, Texas, Ecuador, Indien, CBGB’s och Sala fĂ„r vi se hur bandet utvecklats. Eller snarare förĂ€dlats. För sĂ„ dĂ€r jĂ€ttemycket har inte hĂ€nt med musiken. Boogierock av finaste mĂ€rke och utsökta Jimi Hendrix-tolkningar har alltid utgjort Yngströms fundament. Kul att se alla dĂ„liga frisyrer i hitdrivna Sky High, med bland annat Louise Hoffsten i bandet, som hade en kort men framgĂ„ngsrik period pĂ„ listorna i slutet av 1980-talet.

PÄ den hÀr sidan millennieskiftet har Yngström slutit cirkeln och ÄtervÀnt till trioformen och rotrocken igen.

I en nÄgot kortad och redigerade version med högre finish skulle den hÀr dvd:n fungera alldeles utmÀrkt som en K-special pÄ SVT. För det Àr Clas Yngström vÀrd eftersom han Àr en sann musikant, bluesman och en första klassens traditionsbÀrare.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.