Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Clas Yngströms Sky High
28 Years of Madness
(Grammofonbolaget)

Gitarristen Clas Yngström är en av de hårdast arbetande svenska musikerna i rockfabriken. Sedan slutet av 1970-talet har han i stort spelat på varenda pub, rockklubb och konsertställe i Sverige. Det är en imponerande resa han gjort med sitt Sky High. Och det har gått åt drygt 30 musiker för att hänga med i Yngströms tempo genom åren för de runt 3 760 spelningar han gjort med Sky High.

Men det har varit ett hårt arbete och det visas upp i 45-minuters dokumentären ”28 Years of Madness” som nu finns på dvd. Från gamla Folk parks-turnerandet, via festivaler, Texas, Ecuador, Indien, CBGB’s och Sala får vi se hur bandet utvecklats. Eller snarare förädlats. För så där jättemycket har inte hänt med musiken. Boogierock av finaste märke och utsökta Jimi Hendrix-tolkningar har alltid utgjort Yngströms fundament. Kul att se alla dåliga frisyrer i hitdrivna Sky High, med bland annat Louise Hoffsten i bandet, som hade en kort men framgångsrik period på listorna i slutet av 1980-talet.

På den här sidan millennieskiftet har Yngström slutit cirkeln och återvänt till trioformen och rotrocken igen.

I en något kortad och redigerade version med högre finish skulle den här dvd:n fungera alldeles utmärkt som en K-special på SVT. För det är Clas Yngström värd eftersom han är en sann musikant, bluesman och en första klassens traditionsbärare.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.