Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Stureson, Ulf
Beroende
(National)

Hälsingeskogen och Musiksveriges bäst bevarade hemlighet Ulf Stureson debuterade för drygt tio år sedan med skivan ”I overkligheten” där han bland annat berättade om förlusten av sina två yngre syskon som omkom. Ett oerhört starkt samtidsdokument och som tyvärr nog är att betrakta som en bortglömd liten pärla. På den vägen har Stureson arbetat och alla hans plattor har något stort över sig i sin närvaro som nästan går att ta på.

På hans fjärde album ”Beroende” har han låtit den före detta Soundtrack Of Our Lives-medlemmen och Göteborgskufen Björn Olsson producera. Och Olsson har satt sin prägel på detta nertonade och spartanska album med mycket rymd och en känsla av direkthet utan omtagningar. Personliga och påträngade texter kring olika levnadsöden, missbruk, smärta och existentiella grubblerier. Precis som livet ser ut för oss allra flesta.

John Holm möter Nick Cave i skogen utanför Alfta, mer på allvar än så kan det inte bli.

/Anders Sundin

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.