Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ark, The
Prayer For The Weekend
(Roxy Recordings/Nordisk film)

Resan in glamrockland fortsätter för The Ark och med Ola Salo vid styrspakarna. Den här gången siktar The Ark mot Mott The Hoople, David Bowie, T.Rex och The Sensational Alex Harvey Band och landar någonstans i Melodifestivalens gayglam med segerlåten ”The Worrying Kind”. The Arks fjärde platta ”Prayer For The Weekend” verkar ha ambitionen att låta som något som gavs ut 1973 fast förfinad med dagens produktionsmöjligheter.

Ola Salo, som ligger bakom samtliga spår, har vuxit avsevärt som låtskrivare och det hörs i de mognare och inte minst djärvare arrangemangen. Det där lite valpiga som hela tiden funnits över The Ark, och som samtidigt varit dess charm, har vuxit bort och gjort gruppen mer till ett färdigt band. Ett band som nu är på väg mot nästa karriärnivå, både musikaliska och marknadsmässigt. Eurovision Song Contest i maj kan mycket väl lyfta dem till en internationell scen.

”Prayer For The Weekend” är också dramaturgiskt uppbyggd som en platta från 70-talet. Elva låtar (vilken i dag är få, men då standard), drygt 42 minuters speltid (vilken i dag är kort, men då standard) och med en tydlig startlåt, en mitt med olika temperament och till sist en avslutande lugnt låt (”Uriel”).

Ola Salo är något stort på spåren och ”Prayer For The Weekend” är utan tvekan den skiva som gör The Ark till något mer än bara ett flyktigt band som passerar förbi utan att sätta några större avtryck.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.