Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Miller, Pat C
My Heart´s On Fire
(Last Buzz)

Man baxnar. När man spelar den här CD:n och samtidigt inser att det är en tjej från Klippan som sjunger, då baxnar man. När man upptäcker att plattan är inspelad i en studio i något som heter Skällinge, då baxnar man.

En sak till: plattan är sponsrad av Börjessons Lastbilar AB i Klippan. Bara en sån sak.

När man vrider och vänder lite på artistnamnet Pat C Miller kan man komma fram till Camilla Patulski, som är hennes riktiga namn. Det finns också en liten antydan till Patsy Cline i bokstäverna och det är kanske här hon har sina rötter. För den här tjejen kan sjunga allt som har med western swing och 50-talscountry att göra. Det som gör att man baxnar är att både hon och bandet behärskar en stil som inte finns längre, men som tydligen fortfarande kan samla massor av publik på countryfestivaler här och där. Och när Camilla förvandlar sig till Pat C skriver hon också nya låtar, som låter som om de var gamla. Hon klär sig och kammar sig som en tjej på omslaget av Allers 1954 och genomför rollen fullt ut, alltså.

Men hur ser en karriär ut för en artist i den här branschen? Blir hon någonsin ett namn utanför de kretsar som spelar 45-varvare i plastgrammofon?

Jag har hört henne på Radio Halland ett par gånger. Men aldrig läst en rad om henne i någon rikstäckande tidning, aldrig sett en skymt av henne i TV-rutan och aldrig träffat någon som känner till henne.

Därför är det svårt att få folk att fatta att Pat C Miller ska man ha i sin skivsamling, även om hon ”bara” är en tjej som heter Camilla och spelar en rollfigur som hon har hittat på själv. Hon är helt enkelt något utöver det vanliga.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.