Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Danny Bryant´s Red Eye Band
Live
(Continental Blues Heaven)

26-årigt gitarrunderbarn, sångare och låtsnickrare från England, som har sin farsa på bas med i sin trio. Det handlar om vit rockig blues och om gitarrövningar i den högre skolan. Det går inte att undvika att tänka på Jimi Hendrix ibland, speciellt när Bryant testar och utmanar sitt instrument och upptäcker nya grepp på gitarrhalsen.

Plattan är inspelad på en liten klubb i Derby, England. Och det är på klubbar som den här, The Flowerpot, och på festivaler runt om i hemlandet han är ett tungt namn. Än så länge, för nu väntar turnéer på den europeiska kontinenten och en tripp till USA.

Så vi får säkert höra mer av honom i framtiden. Gillar man rockbaserade bluesiga ballader och tunga rullande uptempolåtar, så måste man kolla in Danny Bryant. Man kan bli lite impad, framför allt av hans gitarrspel och inte lika mycket av låtarna. För den låt som sticker ut mest och står i en klass för sig själv på den här plattan, det är Bob Dylans Girl From The North Country.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.