Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ström, Karin
En saga om en sten
(Datadamen records/CDA)

Karin Ström har just fyllt 30, Àr journalist, författare och akademiskt utbildad inom neurovetenskap. En mÄngsysslare inom kultursfÀren som nu Àven albumdebuterar. Hon har bott i London, Los Angeles och Stockholm det senaste decenniet och Àr vÀl insatt i klubblivet. Att hennes debut lÄter retro och flirtar hejvilt med 80-talet Àr inte förvÄnande. Det som förvÄnar Àr att det inte Àr det extroverta överdrivna glammiga 80-talet vi hör, utan mer av det dÀr lite mesiga plastiga frÄn samma decennium. Karin Ström jÀmförs med en ung Eva Dahlgren ibland. SjÀlv hör jag mest Adolphson & Falks sterila blippande och avmÀtta sÄng.

”En saga om en sten” Ă€r en musikalisk bagatell, men en syntpoppig charmerande sĂ„dan. Hade nog trots allt vĂ€ntat mig nĂ„got som lĂ„tit lite mer modernare av Karin Ström. Hon har alltid haft nĂ€sa för vad som har legat i framkant oavsett kulturyttring. Jag hör i stort inget som kan spĂ„ras till hennes urbana livsstil till exempel, i sina stunder hade det hĂ€r lika gĂ€rna kunnat varit en debuterande singer/songwriter frĂ„n Söderhamn.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.