Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ström, Karin
En saga om en sten
(Datadamen records/CDA)

Karin Ström har just fyllt 30, är journalist, författare och akademiskt utbildad inom neurovetenskap. En mångsysslare inom kultursfären som nu även albumdebuterar. Hon har bott i London, Los Angeles och Stockholm det senaste decenniet och är väl insatt i klubblivet. Att hennes debut låter retro och flirtar hejvilt med 80-talet är inte förvånande. Det som förvånar är att det inte är det extroverta överdrivna glammiga 80-talet vi hör, utan mer av det där lite mesiga plastiga från samma decennium. Karin Ström jämförs med en ung Eva Dahlgren ibland. Själv hör jag mest Adolphson & Falks sterila blippande och avmätta sång.

”En saga om en sten” är en musikalisk bagatell, men en syntpoppig charmerande sådan. Hade nog trots allt väntat mig något som låtit lite mer modernare av Karin Ström. Hon har alltid haft näsa för vad som har legat i framkant oavsett kulturyttring. Jag hör i stort inget som kan spåras till hennes urbana livsstil till exempel, i sina stunder hade det här lika gärna kunnat varit en debuterande singer/songwriter från Söderhamn.

/Anders Sundin

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.