Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Bentall, Barney
Gift Horse
(True North)

Det smyger sig hit fler och fler kanadensiska album med mer eller mindre kända band och artister.

Barney Bental är inte ett namn som klingar bekant. Men på andra sidan Atlanten vet många att han kommer från Vancouver och att han startade ett band 1980 som hette Legendary Hearts. Det placerade honom en gång för alla på den kanadensiska stjärnhimlen och hans plattor har köpts i över tio miljoner exemplar där borta, många av dem har gett honom både guldplattor och fina priser. Nästan 25 år efter debuten är han fortfarande ett stort namn och nu gör han en soloplatta med egna låtar, som bör gå hem även söder om Kanada och kanske också här i EU-området.

Han sjunger med en stadig röst, han gör raka jordnära låtar med starka melodier, det smakar både rock och pop och han har mycket att berätta i sina texter. Och han omger sig med duktiga musiker, som man aldrig har hört talas om. Ska man jämföra med något i stil och attityd, tänker jag mest på Tom Petty & The Heartbreakers.

Det är en avspänd platta med mer än en låt som har hitpotential. Bäst chans att hamna på en radiostations spellista bör vara ”Too Good To Be True”, en låt som sätter sig i skallen redan efter första spelningen.

Vägen är naturligtvis lång, men det ska bli intressant att se om Barney Bentall blir ett välkänt namn här också.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.