Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Waybacks, The
From The Pasture To The Future
(Compass Records)

Tur att man inte innehar en skivbutik. Då skulle jag stå i timmar och fundera över var jag skulle placera den här plattan. Country? Jazz?

Bluegrass? Rock? Western swing? Humor?

Det finns massor av fack som passar och The Waybacks är onekligen ett ovanligt band med ett register lika långt som Golden Gate-bron hemma i Frisco.

Man hittar till och med en gammal Kinks-låt här. Men Kinks hade ingen tuba i bandet när de gjorde Motorway, om jag minns rätt.
The Waybacks är en kvartett som leds av låtskrivaren och sångaren James Nash, som också spelar gitarr i bandet. När han tycker det behövs plockar han in extra musiker och därför får vi också höra dobro, mandolin, orgel och fiddle. Det är som att sitta och njuta av ett jam hemma i garaget hos ett gäng spelglada allkonstnärer som blandar ihop allt de kan till en läcker godisskål där man kan plocka vad man vill ha. Eller som att komma in på ett tivoli och åka bergådalbana och spöktåg på en och samma gång. Man har roligt för det mesta och pustar gärna ut i en och annan vacker instrumental ballad. »Bluebird Waltz« och avslutande »Strange Attractor« är extra välformulerade och sköna att falla in i.

Jag hade aldrig hört The Waybacks innan och visste inte att det fanns ett band som detta. Men det finns nog inga andra.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.