Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Montoya, Coco
Dirty deal
(Alligator Records)

För att göra en lÄng historia kort, sÄ började Coco Montoya som trummis. Han trÀffade Albert Collins, som tyckte att han skulle försöka sig pÄ gitarr istÀllet. Och det fixade han sÄ bra att John Mayall anstÀllde honom för sitt Bluesbrakers, dÀr Montoya eftertrÀdde Clapton, Peter Green och Mick Taylor och stannade i tio Är.

De senaste Ären har han rest runt med ett eget band som spelar blues med stÀnk av tung rock och nu sjunger han ocksÄ.
Och det lÄter precis som det ska, bÄde i egna lÄtar och gamla nummer av Lowell Fulson, Otis Rush och Johnny Copeland.

Gillar man fingerfĂ€rdiga solon pĂ„ en svettig gitarr, sĂ„ ska man placera den hĂ€r plattan i sin samling. Det Ă€r inte sĂ€kert att man tar fram den sĂ„ ofta, för det finns 100-tals plattor som lĂ„ter likadant och jag beundrar alla som kan hĂ„lla isĂ€r det ena bandet frĂ„n det andra. För mig Ă€r det som att stĂ„ vid en amerikansk motorvĂ€g och försöka skilja GM frĂ„n Ford och Chrysler, nĂ€r alla rullar pĂ„ med sina V8:or i en oĂ€ndlig ström. Men det kan vara njutbart ocksĂ„. För rĂ€tt som det Ă€r kommer det en vacker sak som Copelands ”ItÂŽs My Own Tears” och man upptĂ€cker att Montoya har en mjukare sida ocksĂ„. Den hĂ€r kisen Ă€r naturligtvis ett musikaliskt underbarn frĂ„n början och nu i medelĂ„ldern kĂ€mpar han vidare, pĂ„ ett förtjĂ€nstfullt sĂ€tt för att fĂ„ den uppmĂ€rksamhet han kanske Ă€r vĂ€rd.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.