Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Osborne, Joan
Pretty Little Stranger
(Vanguard Records)

Någonstans mellan Emmylou Harris och Sheryl Crow hittar vi Joan Osborne (f 1962). En typisk amerikansk artist som inte väcker så uppmärksamhet här i Europa. Men om jag säger ”One of Us” så ringer det en klocka hos de flesta. ”One of Us” var en jättehit över hela världen i mitten av 90-talet och tagen från albumet ”Relish”. Att följa upp en sådan monsterhit var förstås svårt och vi har inte hört så mycket från Joan Osborne på den här sidan Atlanten sedan dess. Och efter ”Relish” har hon bara gjort två album till före den här.

På nya ”Pretty Little Stranger” arbetar hon mer åt americana- och countryhållet än tidigare. Sex egna kompositioner plus covers på Kris Kristoffersons ”Pleas Don’t Tell Me How The Story Ends”, Jerry Garcias ”Brokedown Palace” och Patty Griffins ”What You Are” bland annat. Alla starka låtskrivare. Därför är det extra roligt att konstatera att Joan Osbornes egna låtar står sig så bra.

En lyckosam genomtrevlig låtskrivarplatta som mycket fint hänger ihop. Gästinhopp av bland andra Alison Krauss, Dan Tyminski, Vince Gill och Rodney Crowell gör inte saken sämre. Ett överraskande bra album från en artist jag nästan glömt bort.

/Anders Sundin

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.