Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Orup
Faktiskt
(Roxy recordings)

Orups första skiva på sex år och allt känns som om det var 1990-tal igen. Mannen som gett oss svenska klassiker på rad och som satte fart på Lena Phs karriär igen är onekligen en skicklig låtskrivare. En av de bästa i modern tid i sina stunder. Sedan handlar det bara om vad man har för smak. Gillar man den vita triviala lättnynnade popsoulen så är allt toppen. Tycker man dessutom att Melodifestivalen är den mest spännande musikhändelsen varje år, ja, då är den här plattan en monumental succé.

Men vill man ha något mer tuggmotstånd och blir man inte omedelbart förförd av det väldigt snygga arrangemangen på ”Faktiskt” så passerar plattan faktiskt obemärkt förbi. Det behöver inte betyda att det är dåligt, viss musik är predestinerad att vara flyktig och har ingen ambition att nå fram till själen.

Som vanligt ges också en inblick i Orups skivsamling. Här hörs ekon av Pet Shop Boys, Wham, Depeche Mode och Dusty Springfield bland annat. ”Faktiskt” är trots alla invändningar en hygglig comeback.

/Anders Sundin

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.