Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Smith, Mindy
Long Island Shores
(Vanguard Records)

I varje skolklass världen runt finns det en tjej som sjunger bättre än alla de andra.
De flesta av dem har inga ambitioner att ta med sig sången i livet och hamnar på ett kontor eller bakom disken på resebyrån. Några av dem brinner för musiken, börjar skriva låtar och flyttar till Nashville.

Mindy Smith flyttade dit 1998 från sitt barndomshem i Long Island, NY. Och sedan hände det inte så mycket förrän hon lyckades komma med på en hyllningsplatta, där ett antal lika välsjungande damer gjorde egna versioner av Dolly Partons största succéer. Mindy befann sig plötsligt bland sina idoler med Emmylou Harris och Norah Jones i spetsen. Och Mindy fick massor av beröm för sin »Jolene«.

Nu är hon framme vid sitt andra soloalbum, som hon har producerat själv tillsammans med Steve Buckingham och Lex Price. Vill man jämföra med något annat, kan man peka på t ex Gillian Welch och Kasey Chambers, två andra tjejer som förmodligen sjöng bäst i klassen och gör plattor liknande den här.

Det låter snyggt, det är välgjort och här finns en uppbackning av skickliga musiker som säkert kan spela i sömnen. Det är låtar om kärlek, Gud och livet och här finns en fin duett med Buddy Miller. Man har liksom ingenting att klaga på.

Mer än att man möjligen börjar tråkas ut efter några låtar. För det låter likadant hela tiden, det händer inte så mycket, det bara låter som det ska: snyggt och välgjort. Och Mandy Smith blir en i raden av alla dessa tjejer som sjöng bäst i klassen och fick skivkontrakt istället för att hamna på kontor.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.