Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Buckingham, Lindsey
Under The Skin
(Reprise/Warner)

Mannen bakom många av Fleetwood Macs odödliga klassiker, Lindsey Buckingham, dräller inte soloutgåvor omkring sig. Det här är blott hans fjärde soloplatta någonsin och den första sedan 1992. Lindsey Buckingham är en delikat låtskrivare och en gitarrist med ett alldeles eget sound. Hans varumärke är ett slags lager-på-lager-teknik med många pålagda gitarrer i olika nivåer. Så är det även på ”Under The Skin” som i stort är akustisk.

Det låter onekligen Fleetwood Mac av de intressanta harmonibyggena och de intrikata gitarrslingorna. Men utan de finessrika arrangemangen, stadiga kompet och den utsökta stämsången från bland annat före detta frun Stevie Nicks blir det lite torftigt.

”Under The Skin” är långt ifrån en dålig skiva, men man sitter ändå och undrar hur de ibland skissartade kompositionerna skulle låta orkestrerade i händerna på ett fullskaligt Fleetwood Mac.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.