Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lindström, Jeanette
Whistling Away The Dark
(Amigo/BAM)

Jeanette Lindström Ă€r en av Sveriges mest spĂ€nnande jazzsĂ„ngerska för tillfĂ€llet. Hennes ”In The Middle Of The Riddle” frĂ„n i fjol och ”Walk” som kom 2003 innehöll i stort bara egenkomponerat material och hade ett modernt anslag som lovade gott. Det kĂ€ndes som hon var nĂ„got stort pĂ„ spĂ„ren.

Lite förvÄnade Àr det att hon efter tvÄ plattor med originallÄtar ÄtervÀnder till den mer klassiska jazzen med standards ur den stora amerikanska sÄngboken. AlltsÄ kompositioner av namn som Billy Strayhorn, Cole Porter, Johnny Mercer och Hoagy Carmichael bland annat.

Men Jeanette Lindströms mĂ„ngfacetterade och personliga röst gör att det lĂ„ter bra den hĂ€r gĂ„ngen ocksĂ„. Men lite konservativt och inte sĂ„ framĂ„tstrĂ€vande kĂ€nns det. Men alla sĂ„ngerskor/sĂ„ngare vill nĂ„gon gĂ„ng i karriĂ€ren spela i de dĂ€r lĂ„tarna som inspirerat dem. Och med Bobo Stenson, Palle Danielsson och Magnus Öström frĂ„n EST i kompet blir det förstĂ„s till sist ett slagkraftigt album.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.