Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lindström, Jeanette
Whistling Away The Dark
(Amigo/BAM)

Jeanette Lindström är en av Sveriges mest spännande jazzsångerska för tillfället. Hennes ”In The Middle Of The Riddle” från i fjol och ”Walk” som kom 2003 innehöll i stort bara egenkomponerat material och hade ett modernt anslag som lovade gott. Det kändes som hon var något stort på spåren.

Lite förvånade är det att hon efter två plattor med originallåtar återvänder till den mer klassiska jazzen med standards ur den stora amerikanska sångboken. Alltså kompositioner av namn som Billy Strayhorn, Cole Porter, Johnny Mercer och Hoagy Carmichael bland annat.

Men Jeanette Lindströms mångfacetterade och personliga röst gör att det låter bra den här gången också. Men lite konservativt och inte så framåtsträvande känns det. Men alla sångerskor/sångare vill någon gång i karriären spela i de där låtarna som inspirerat dem. Och med Bobo Stenson, Palle Danielsson och Magnus Öström från EST i kompet blir det förstås till sist ett slagkraftigt album.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.