Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lauderdale, Jim
Country Super Hits Vol. One + Bluegrass
(Yep Roc)

Lauderdale har varit med ett bra tag och alltid fått snygga recensioner när han har fått ut sina plattor. De har kommit på en radda olika skivbolag och Lauderdale verkar aldrig ha suttit med ett tryggt kontrakt som har garanterat honom några längre perioder med genomtänkta utgivningar. Han är kanske branschens största hoppjerka.

Det är märkligt, för hans talang är uppenbar. Han inte bara skriver suveräna låtar i en sann amerikansk countrytradition, både vad gäller text och musik. Han sjunger dessutom läckert och han borde räknas till dem som står på tur för en plats i countrymusikens Hall of Fame. Men än så länge har han fått nöja sig med en Grammy, för det fick han faktiskt för årets bästa bluegrassalbum 2002, »Lost In the Lonesome Pines«.

Många andra artister har anlitat honom som back up på sina plattor, t ex Dwight Yoakam, Lucinda Williams och Rosie Flores, han har turnerat med namn som Nick Lowe, Johnny Cash och Merle Haggard och han har skrivit hitlåtar för Dixie Chicks och flera andra.

Men han har aldrig lyckats sälja sina egna plattor så att skivbolagen har blivit nöjda.
Nu kommer det två CD-plattor på en och samma gång och det vore märkligt om de inte rusar upp på försäljningslistorna.

»Super Country Hits Vol. One« låter som titeln anger, som en rad listlåtar man borde känna till. Det är jukeboxmusik av bästa sort, tidlös country, snyggt producerad och beviset för att Jim Lauderdale hör till toppskiktet i branschen. Mer behövs inte sägas.

»Bluegrass« är en lika bra platta i sin stil. Det låter precis som det ska, när bluegrass är som bäst. »It´s So Different« heter en av låtarna och skillnaden mellan Lauderdale och många andra countryartister är att han har en så stark känsla för vad som är 100% perfekt.

Dessa båda plattor ger känslan av att man har kommit in på saloonen, beställt sin öl och väntar på att något ska hända. Under tiden blir vi underhållna av en kis som är så bra att det inte behöver hända något.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.