Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lauderdale, Jim
Country Super Hits Vol. One + Bluegrass
(Yep Roc)

Lauderdale har varit med ett bra tag och alltid fÄtt snygga recensioner nÀr han har fÄtt ut sina plattor. De har kommit pÄ en radda olika skivbolag och Lauderdale verkar aldrig ha suttit med ett tryggt kontrakt som har garanterat honom nÄgra lÀngre perioder med genomtÀnkta utgivningar. Han Àr kanske branschens största hoppjerka.

Det Ă€r mĂ€rkligt, för hans talang Ă€r uppenbar. Han inte bara skriver suverĂ€na lĂ„tar i en sann amerikansk countrytradition, bĂ„de vad gĂ€ller text och musik. Han sjunger dessutom lĂ€ckert och han borde rĂ€knas till dem som stĂ„r pĂ„ tur för en plats i countrymusikens Hall of Fame. Men Ă€n sĂ„ lĂ€nge har han fĂ„tt nöja sig med en Grammy, för det fick han faktiskt för Ă„rets bĂ€sta bluegrassalbum 2002, »Lost In the Lonesome Pines«.

MÄnga andra artister har anlitat honom som back up pÄ sina plattor, t ex Dwight Yoakam, Lucinda Williams och Rosie Flores, han har turnerat med namn som Nick Lowe, Johnny Cash och Merle Haggard och han har skrivit hitlÄtar för Dixie Chicks och flera andra.

Men han har aldrig lyckats sÀlja sina egna plattor sÄ att skivbolagen har blivit nöjda.
Nu kommer det tvÄ CD-plattor pÄ en och samma gÄng och det vore mÀrkligt om de inte rusar upp pÄ försÀljningslistorna.

»Super Country Hits Vol. One« lĂ„ter som titeln anger, som en rad listlĂ„tar man borde kĂ€nna till. Det Ă€r jukeboxmusik av bĂ€sta sort, tidlös country, snyggt producerad och beviset för att Jim Lauderdale hör till toppskiktet i branschen. Mer behövs inte sĂ€gas.

»Bluegrass« Ă€r en lika bra platta i sin stil. Det lĂ„ter precis som det ska, nĂ€r bluegrass Ă€r som bĂ€st. »ItÂŽs So Different« heter en av lĂ„tarna och skillnaden mellan Lauderdale och mĂ„nga andra countryartister Ă€r att han har en sĂ„ stark kĂ€nsla för vad som Ă€r 100% perfekt.

Dessa bÄda plattor ger kÀnslan av att man har kommit in pÄ saloonen, bestÀllt sin öl och vÀntar pÄ att nÄgot ska hÀnda. Under tiden blir vi underhÄllna av en kis som Àr sÄ bra att det inte behöver hÀnda nÄgot.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.