Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
George, Inara
All Rise
(Loose Music)

Jag tÀnker inte inleda med att nÀmna att Inara George Àr dotter till framlidna geniet Lowell George eller att Jackson Browne tillÀgnade henne en sÄng pÄ den ypperliga »Hold Out« för ett kvartsekel sedan. LÄt oss fimpa det obligatoriska programmet och gÄ rakt pÄ Inara Georges skiva »All Rise«. Jag hörde en hemkörd kopia (tack, Peter Holmstedt) för mer Àn ett Är sedan, men sedan hÀnde inget förrÀn hÀromveckan, nÀr skivan damp ner i en utgÄva pÄ Loose Music, daterad Är 2006. Jag antar att Inara George som sÄ mÄnga andra begÄvade singer/songwriters började med en egenhÀndig utgivning i vÀntan pÄ att nÄgot bolag skulle ta sitt förnuft till fÄnga.

Ty skivan Àr mycket bra. Inara George har en strÀv röst, men ocksÄ med skör och innerlig prÀgel. Ibland spricker den, som nÀr hon gÄr lÄngt upp i registret, som för att bedyra sin egen utsaga, som i »Fools Work« dÀr den lÀtta dissonansen bildar en verkningsfull helhet med Michael Andrews slide. NÀr Inara George drar upp tempot och skapar en annan tyngd i uttrycket, som i »Genius«, fÄr musiken pÄtaglig hitikaraktÀr, understruken av lÀckra gitarrlinjer och en snirklig refrÀng.

Men annars Àr musiken mer nertonad, och de spröda stÀmningarna dominerar med diskreta musikerinsatser och melodier som i sin skenbara brÀcklighet ÀndÄ sÀtter sig direkt. Inara George Àr alltsÄ inte enbart en expressiv sÄngerska, hon Àr ocksÄ en fin lÄtskrivare. PÄ den samtida, överbefolkade kvinnliga singer/songwriter-scenen framstÄr hon rentav som ett löfte i samma klass som Sally Taylor.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.