Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Dodd, Deryl
Full Circle
(Dualtone)

Texanske honky tonkern Deryl Dodd har hunnit fram till sitt sjätte album, hans andra på Dualtone. Liksom på de tidigare skivorna vältar sig Dodd i ett stilrent honky tonk-tänkande. Han sjunger med lätt pressad röst och fint vibrato om eviga ämnen som svekfulla kvinnor, dryckenskap och amerikansk fotboll; om inte en skada räddat Dodd till musiken hade han gått förlorad till fotbollen.

Kompet är lika stilrent och artistiskt kompromisslöst, med JT Coreflos fräckt huggande gitarrlicks, Dan Dugmores snirkligt expansiva steel-ackord och en lagom stompig rytmsektion.

Deryl Dodd är traditionsmedveten, men han hamnar inte i den rigida och reaktionära purism som skämmer till exempel Dale Watsons senare skivor. Deryl Dodd är en självständig uttolkare av traditionen. Han för musiken vidare, i stället för att fastna i ett fetischistiskt förhållande till stilen.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.