Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Zetterberg, Sven
Southern soul agenda
(Borderline)

Sven Zetterberg har samlat ihop ett gäng låtar som av olika anledningar valts bort på hans tidigare plattor och samtidigt passat på och fräschat till ljudbilden. Alla utom ett spår, ”Above the clouds”, är covers och det är kompositioner av låtskrivare av toppklass: Bill Withers, Otis Redding och Ann Peebles bland andra. Den här gången går alltså Zetterberg mer åt soulhållet än sitt vanliga bluesgung. Och det gör honom gott.

Sven Zetterberg sjunger southern soul med samma känsla och engagemang som han har när han gör sin standardblues. Det är också vågade låtval han gjort eftersom det är omöjligt att göra dessa nummer bättre än originalen. Självfallet är Zetterbergs tolkningar inte vassare än de var när de spelades in första gången. Men ändå tillräckligt personliga, väl valda och starka för att bära hela vägen. Allra bäst lyckas han i Bill Whiters ”Grandma’s hands”. Katten vet om inte det här är en av Sven Zetterbergs allra bästa plattor.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.