Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Knopfler Mark & Emmylou Harris
All the Roadrunning
(Mercury/Universal)

Buttre Mark Knopfler och eleganta Emmylou Harris har en skiva ihop. Singeln och P4-favoriten ”This is us” var en lovande indikation på att något riktigt bra skulle komma med fullängdsplattan ”All the
Roadrunning”. Nu är den här och den går närmast att jämför med en Lasse Hallström-film. Ni vet en sådan där vuxenhistoria med bra manus, bra regi och namnkunniga toppskådespelare. Men lika förbannat blir det en konturlös historia som inte riktigt fäster. Så är det stundtals med Emmylou och Knopflers projekt också.

Ingen gör förstås ett dåligt arbete, Emmylou sjunger lika gudabenådat som alltid, hon rör varenda gång vid mitt innersta på något sätt med sin stämma. Mark Knopfler har gjort ett par riktigt bra soloskivor och visar även här upp sköna vibbar och bra intentioner. Men det blir jämntjockt och när jag sätter mig och tittar igenom de tolv låtarna på omslaget kan jag bara minnas hur två låter, nämnda ”This is us” och ”Right now”. Och då har jag plöjt ”All the roadrunning” en fyra, fem svängar.

Men hellre fria än fälla. För allt är snyggt som fan, från omslag via arrangemangen till Mark Knopfler välkomponerande låtar. Invändningen är alltså att det blir för likadant. Kanske beror det på att duettplattan spelats in över ett tidsspann på sju år.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.