Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Dr John
Right Place, Right Time: Live At Tipitina´s Mardi Gras ´89
(Hyena Records)

Man undrar hur många fantastiska inpelningar Mac ligger på i sitt bandarkiv. Men det är bara att tacka och ta emot. Efter hans solospelning kommer han nu med fullt band och två blåsare och när man inleder med världens svängigaste låt, ”Junco Partner”, i Doktorns utpräglade secondline-arr är det bara att kapitulera.

Den här inspelningen är från Doktorns storhetstid och han mixar mer funkigt material som ”Renegade” och ”Kinfolks” med voodoo-stuff som ”I Walk On Guilded Splinters” och ”Black Widow” med NO-guld som ”Let the Good Times Roll”, ”Travelling Mood” och Doktorns egna ”Such A Night”. Mac håller tillbaka sina pianotrollerier och släpper i stället fram blåsarna i det ena fantastiska solot eftrer det andra och saxmannen Amadee Castenell blåser som om han hade djävulen i hasorna, nånstans mittemellan den råaste rocken och friaste jazzen.

Lysande, helt enkelt. Igen.

/Christer Olsson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.