Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Wrights, The
Down This Road
(RCA)

Efter några av stiltje rör det sig på nytt i Nashville. Den ena utmärkta skivan efter den andra, och ibland smäller det till rejält. Som nu med äktamakeduon The Wrights debutskiva »Down This Road«, till brädden fylld med traditionsmedveten country där varje ton, varje stämma och varje inpass andas stilkänsla och absolut integritet.
Skivan består enbart av originalmaterial, starka melodier och genomreflekterad lyrik som omsorgsfullt inventerar countryns tidlösa teman. Ballader blandas elegant med up tempo-låtar, allt lika bra. Musikerinsatserna är suveräna. En del av hemligheten ligger i att The Wrights har en fast uppsättning kompmusiker över hela skivan. Det ger konstans och en känslomässig kontinuitet i utspelet.

Det handlar också om beprövade ess som Paul Franklin på steel och dobro, pianisten Hargus ”Pig” Robbins och rytmsektionen Eddie Bayers, Jr. och Alex McCullough. Adam Wright spelar elgitarr med utsökt sväng och osviklig känsla för countrypickingens grundläggande figurer, medan Shannon Wright stadigt kompar på sin akustiska gitarr.

Sedan fogas rösterna in i den traditionsmättade ljudbilden. Shannos Wright har en mjukt raspig, lätt nasal röst som är oemotståndlig i sitt nakna tilltal, medan maken Adams röst är mer countryneutral. Och stämsången sitter perfekt.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.