Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Seymour, Mark
Embedded
(Promising records/lovandeprojekt.se)

Alla som kommer ihåg Hunters & Collectors räcker upp en hand! Ja, det var några stycken där längst bak ser jag.

Australiska Hunters & Collectors sångare hette Mark Seymour och ”Embedded” är hans tredje soloplatta men den första utanför hemlandet Australien. I stort är Seymour okänd här men väldigt populär i sitt hemland. Jag tror ärligt talat att det inte blir någon större förändring på det efter den här cd-n heller.

Det betyder inte att innehållet är dåligt, tvärtom är det en riktigt trevlig platta som pendlar mellan ren Stones-rock till altcontry-ambitioner som nuddar artister som John Hiatt och Jackson Browne. Men det är något med musik från down under som aldrig når fram till mig. Trots riktigt bra melodier och fina texter griper Seymour inte tag fullt ut. Hunters & Collectors hade på 80-talet U2-mål och var på väg att bli riktigt stora. Gruppen spelade i Globen, på Gino och Hultsfredsfestivalen i Sverige bland annat. Men det riktigt breda genombrottet uteblev både här och i världen utanför Australien. Tyvärr är det nog lite samma sak för Seymour.

Men låt er inte skrämmas, ”Embedded” har sina stunder och flera av spåren borde kunna nå fram till dem som inte är rena Australien-vänner också. Det räcker att ha en förkärlek för det som brukar kallas ”Adult Contemporary” för att Mark Seymour ska funka.

Lovande projekt är ett pyttelitet skivbolag som har höga ambitioner och satsar på kvalitet. De ger också ut Håkan Ahlströms ”Bästa sånger 1981-2005”, en skiva väl värd att upptäcka. Håkan Ahlström var med i Traste Lindéns Kvintett och är en mycket underskattad svensk låtskrivare som tyvärr avled 2004.

/Anders Sundin

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.