Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Seymour, Mark
Embedded
(Promising records/lovandeprojekt.se)

Alla som kommer ihÄg Hunters & Collectors rÀcker upp en hand! Ja, det var nÄgra stycken dÀr lÀngst bak ser jag.

Australiska Hunters & Collectors sĂ„ngare hette Mark Seymour och ”Embedded” Ă€r hans tredje soloplatta men den första utanför hemlandet Australien. I stort Ă€r Seymour okĂ€nd hĂ€r men vĂ€ldigt populĂ€r i sitt hemland. Jag tror Ă€rligt talat att det inte blir nĂ„gon större förĂ€ndring pĂ„ det efter den hĂ€r cd-n heller.

Det betyder inte att innehÄllet Àr dÄligt, tvÀrtom Àr det en riktigt trevlig platta som pendlar mellan ren Stones-rock till altcontry-ambitioner som nuddar artister som John Hiatt och Jackson Browne. Men det Àr nÄgot med musik frÄn down under som aldrig nÄr fram till mig. Trots riktigt bra melodier och fina texter griper Seymour inte tag fullt ut. Hunters & Collectors hade pÄ 80-talet U2-mÄl och var pÄ vÀg att bli riktigt stora. Gruppen spelade i Globen, pÄ Gino och Hultsfredsfestivalen i Sverige bland annat. Men det riktigt breda genombrottet uteblev bÄde hÀr och i vÀrlden utanför Australien. TyvÀrr Àr det nog lite samma sak för Seymour.

Men lĂ„t er inte skrĂ€mmas, ”Embedded” har sina stunder och flera av spĂ„ren borde kunna nĂ„ fram till dem som inte Ă€r rena Australien-vĂ€nner ocksĂ„. Det rĂ€cker att ha en förkĂ€rlek för det som brukar kallas ”Adult Contemporary” för att Mark Seymour ska funka.

Lovande projekt Ă€r ett pyttelitet skivbolag som har höga ambitioner och satsar pĂ„ kvalitet. De ger ocksĂ„ ut HĂ„kan Ahlströms ”BĂ€sta sĂ„nger 1981-2005”, en skiva vĂ€l vĂ€rd att upptĂ€cka. HĂ„kan Ahlström var med i Traste LindĂ©ns Kvintett och Ă€r en mycket underskattad svensk lĂ„tskrivare som tyvĂ€rr avled 2004.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.