Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Dogbreath
Taste it!
(Rootsy.nu)

Dogbreaths ”Taste it!” har funnits tillgänglig ett tag för de inbitna fansen i en hemmasvarvad version. Nu har plattan fått ordentlig distribution och utgivning. Och det är bra det. För Dogbreath är ett spännande svenskt powerband från Norrland som skiter i produktionen och låter gitarrerna, basen och trummorna jobba stenhårt i sin allra renaste form.

Då låter det Blues Explosion, tidig Chicago-blues och Clash bland annat. Men även referens till flumrockband som Captain Beyond, Three Man Army och Sir Lord Baltimore känns relevant. Nog med namndroppande.

Det låter storstad korsat med Sollefteå-lunk och norrländsk klurig originalitet. Korta titlar, korta låtar och en total speltid på endast 34,5 minuter. Mer än så behöver det inte vara när det är fullt ställ och volymen uppskruvad till elva. Riktigt bra alltså.

Lars Jonsson (gitarr), Johan Lundgren (trummor), Richard Stavbom (bas) och Per Åhman (gitarr och sång) är troligtvis ett förbannat bra liveband också. Jag ska försöka se dem vid första bästa tillfälle.


Lyssna även på: ”Dog Breath”, Frank Zappa & Mothers, från albumet ”Just another band from LA” (1972).
”Dog Breath Variations”, Frank Zappa & The Mothers of Invention, från plattan ”Uncle Meat” (1969).

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.