Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Magic Slim and the Teardrops
Anything Can Happen
(Blind Pig)

Vid sidan av Son Seals, Luther Allison och Jimmy Dawkins framträdde Magic Slim på sjuttiotalet som en av det decenniets mest profilerade bluesgitarrister - åtminstone bland de något yngre. Till skillnad från Seals och Allison var han också lika bra på scen som på skiva. Och han lever fortfarande, både kroppsligt och konstnärligt.

På den nya live-skivan »Anything Can Happen«, inspelad år 2004, visar Magic Slim att han ännu vid bortåt sjuttio års ålder är en av de stora. Han sjunger med obruten kraft enligt 50-talets Chicago-paradigm och varierar fint sitt gitarrspel, från de tungt brötiga Muddy Waters-figurerna via snygg shuffle till ett elegantare utrycksätt à la B.B. och Freddie King, där Magic Slim med suveränt sustain liksom trär upp tonerna på långa läckra band.

Det egna materialet dominerar, men Magic Slim gör också en ödesmättad version av Muddy Waters »Still A Fool«. Och den som i likhet med mig fick sin bild av Magic Slim formad av den instrumentala singeln »Teardrop« i mitten på sjuttiotalet kan glädjas åt den vinande »Black Tornado«.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.