Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Blandade Artister
Strange Funky Games and Things
(BBE)

Självklart är att det är en av gruppens bästa låtar.

I vissa stunder intalar jag mig till och med att »Come Into My Life« slår allt annat som The Supremes spelade in. Även med Diana Ross som nav, diva och röstcentrum.

Så är det ju naturligtvis inte.

Men »Come Into My Life« tycks aldrig kunna lämna mig, aldrig sluta spela på de känslosammaste av strängar samtidigt som dansskorna skriker efter att få röra på sig.

Och i denna samlingsskivakontext passar låten, inspelad 1976, som hand i handske. För »Strange funky games and things« samlar 17 kompositioner, alla med kärlek på kavajslaget och svänget i höfterna; från tillbakalutad funk till stråkfylld modern soul, via några giganter och ett gäng mer okända röster. Lätt därför att konstatera att finsmakarna från engelska Barely Breaking Even Records gör sitt jobb och mer därtill.

Barbara Mason, som med sensuell stämma faktiskt gör en bättre version av »Give Me Your Love« än vad mästaren och upphovsmannen Curtis någonsin klarade av, gör direkt att skivan bara i och med det blir värd pengarna. Samtidigt är hon inte ensam.
»Do it Baby« med The Miracles är fantastisk, filmmusik från »Rocky« komponerad av italienska Bill Conti överraskar och Eddie Hazels version av »California Dreaming« visar att han nog ändå var den naturliga arvtagaren till Hendrix, om nu inte drogerna kommit i vägen.

Även Jay Dees tolkning av Barry Whites för mig monumentala »Strange funky games and things« har kraft att trollbinda, precis som The Reflections »She´s My Summer Breeze«.
Dessutom kul att »Stone to the Bone (Some More)«, b-sida till singeln »Stone to the Bone«, med James Brown äntligen hittat till ett samlingsalbum.

Trots detta finns det egentligen bara en huvudanledning att införskaffa denna skiva: The Supremes och »Come Into My Life«.

Som vanligt.

Som alltid.

/Mattias Bergqvist


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.