Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Abrahamsson, Niclas
Låtar i livets närhet
(Kakafon Record)

Niclas Abrahamsson, som också är författare, albumdebuterar med en samling egna låtar som ligger visan nära i uttrycket utan att för den skull hamna i sedvanligt trubadureri. Skickligt navigerar han i sitt eget uttryck och blir därmed intressant för lyssnaren. Albumtiteln beskriver väl dess innehåll: berättelser om nära relationer som ibland ter sig dysfunktionella som ”Bertils begravning”, ibland sorgliga, ”En del av dej”, men också med stråk av lycka. Den finstämda sången till en dotter ”Plåstra dina sår” tål väl att jämföras med Paul Simons ”Father and Daughter”. Men det är med den sublima ”Du finns”, om ett avsked och dess fortsättning, som Niclas Abrahamsson visar sin förmåga att gestalta vad titeln på albumet vill berätta om.

Överlag är texterna ytterst välskrivna utan att förfalla till nostalgi. Varierande och utsökta arrangemang med genomgående följsamma instrumentalinsatser.

Det finns alla skäl att vara glad att viljan finns att ge ut den här sortens produktioner.

Jag tycker mycket om det här albumet.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.