Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sjöblom, Svante
Before it breaks
(Rootsy)

För två år sedan gav Svante Sjöblom ut en skiva tillsammans med danska trion Twang. Då visade Sjöblom att han inte endast är en ypperlig uttolkare av den klassiska countrybluesen utan att han också trivs i en mer mångskiktad mylla där skilda amerikanska folktraditioner befruktar varandra.

På nya skivan »Before it breaks« fortsätter han på den vägen, men den här gången i eget namn. Sättningarna skiftar, men Sjöbloms gitarr och blåsarna Ola Åkerman och Hannes Bennich ger den instrumentala inramningen dess huvudsakliga karaktär. Och Twang dyker upp i ett par spår.

Men Svante Sjöblom gör även några solospår, och i »The good, the bad & the lovely« skapar han och Twangs Thyge van Dassen en lätt sakral old timey-stämning i samspelet mellan gitarr och fiol.

Den här gången har Svante Sjöblom skrivit alla sånger själv. De övertygar och ger också ett råmaterial för stilvariationen. Och Sofie Livebrant och Sofia Karlsson gör fina duettinsatser.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.