Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Nelson, Willie
That´s life
(Legacy)

Det är fyrtio år sedan Willie Nelson gav ut »Somewhere over the rainbow«. Sedan har skivorna med slagnummer från den stora amerikanska sångboken kommit i en strid ström. 2018 kom »My way«, ett album ägnat sånger som Frank Sinatra tolkat. Och nu är det dags för nästa Sinatraskiva, »That’s life« med ett omslag som läckert alluderar på Sinatras mood records från femtiotalet, i mina öron hans bästa skivor.

Jag tycker också att »That’s life« är den bästa skivan i Nelsons serie med evergreens. Han är naturligt laidback, tonträffen är självklar om än inte alltid precis, och kompet är avskalat med liten grupp och stråk- och blåsarrangemang i en del sånger som snarare understryker än vidgar formatet.

Dean Parks växlar fint mellan swing- och countrygitarr, Matt Rollings pianospel är elegant och väl avvägt, Mickey Raphaels munspelssolo i »In the wee small hours of the morning« i utsökt samspel med Nelsons melankoli. Och Diana Krall hörs i en fin duett.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.