Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Little Milton
Think of Me
(Telarc)

»Think of Me« Àr Little Miltons sista skiva. Det blev ocksÄ en av hans bÀttre skivor. Little Milton sjunger med suverÀn inlevelse och övertygelse. Hans hesa tenor var smidig och expressivt kraftfull in i det sista. Hans karaktÀristiska entonsspel hörde knappast till gitarrkatalogens omistliga, men Little Milton var konsekvent i sin teknik och vÀgrade anpassa sitt spel till de nya mönster som bröt fram efter det att han etablerat sig pÄ fyrtio- och femtiotalen.

Det gav hans musik en omisskĂ€nnlig personlighet. I en lĂ„t som »I’ll Be« lyfter ocksĂ„ Little Miltons plockiga gitarr fram sĂ„ngen pĂ„ det sĂ€tt som var typiskt för gitarristerna i hans generation, innan flera av dem under intryck frĂ„n de unga engelsmĂ€nnen förfinade sin teknik.
»Think of Me« understryker ocksÄ att Little Milton frÀmst var en sÄngare. Gitarren var ett stöd, ett instrument i ordets klassiska bemÀrkelse. Det hindrar inte att Little Milton kunde vara nog sÄ elegant i sitt utspel, men hans teknik var alltid en sprÄngbrÀda för hans sjÀlfulla sÄng.

»Think of Me« ger en fin ingÄng till Little Miltons musik, för dem som inte lyssnat sÄ mycket pÄ honom tidigare. Och den som gjort det vet vad som vÀntar: snyggt soulfÀrgade ballader, besjÀlad sÄng, lÀckra orgelmattor och varsamt rytmkomp. Det Àr djupt meningsfull musik i grÀnslandet mellan 1950-talets urbana blues och de soulinfluenser som blev allt starkare under decenniet som följde.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.