Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Samuelson, Cina
Sing with Your Heart and Soul
(CCM)

Cina Samuelson är en av många svenska utmärkta countrysångerskor som stått i skuggan av Jill Johnson i fråga om medial exponering. Det är orättvist. Cina Samuelsons musik är konsekvent och starkt traditionsförankrad honky tonk utan sidoblickar åt vad som krävs för att platsa på radions spellistor.

»Sing with Your Heart and Soul«, kallar hon sin nya skiva. Det kan ses som en riktningsgivare för musiken. Nicke Widéns pedal steel och Thomas Haglunds fiol har framskjutna positioner, liksom gitarristen Andreas »Ea« Olsson som flyhänt och smakfullt växlar mellan honky tonk och rockabillyflöden.

Hela albumet är inspelat live i studion. Det ger en friskhet och trovärdig spontanitet åt musiken, och det understryker det intuitiva samförståndet mellan Cina Samuelson och hennes musiker. Sångerna ger en provkarta på countryns gängse teman: kärlek, svek och hell-raising. Och Cina Samuelsons lätt raspiga sång är perfekt för materialet.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.