Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Surrender Hill
A Whole Lot of Freedom
(Blue Betty Records)

Surrender Hill är makarna Robin Dean Salmon och Afton Salmon. Deras förra album »Tore Down Fences« var mycket bra. Det nya »A Whole Lot of Freedom« är ännu bättre. Vid första genomlyssningen tänker jag att 18 låtar kanske är overkill. Risken för utfyllnadsmaterial och, inte minst, utmattning hos lyssnaren borde vara påtaglig. Så är inte fallet. Med detta, deras fjärde album har de tagit sin musik ett stort steg framåt. Här finns en imponerande spännvidd i såväl val av låtar, arrangemang som framförande. »Got a little country in my soul and a little bit of rock and roll« i inledande titelspåret är en övertygande programförklaring av duons musik.

Makarnas röster harmonierar fint med varandra men är också alldeles självklara i sina respektive soloinsatser. Efter första spåret kommer låtarna som på ett pärlband, sånger om ”life on the road”, att växa upp, familj; allt kokar ned till strålande americana.

Albumet är egenproducerat och makarna har skrivit allt material. Som om det inte vore nog spelar de i stort samtliga instrument själva, i huvudsak gitarrer, piano, dobro och mandolin. På några låtar bidrar Wyatt Espalinn och Tom Crawford på fiddle respektive munspel som tillför arrangemangen extra nyanser.

Surrender Hill har lyckats göra ett album som både är personligt och allmängiltigt. De lyckas få mig att behålla intresset genom hela albumet, trots mängden material. Bra där.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.